Hyggelige aktiviteter i møte med andre hundeeiere

I denne artikkelen skal vi dele noen tips om hvordan du kan ha det hyggelig med andre hundeeiere. Vi ser også på hvilke aktiviteter dere kan finne på sammen. Vi skal gå nærmere inn på det sosiale samholdet innenfor hundesport, utstillinger og diverse arrangementer.

 

Det er sosialt å ha hund

Det er ingen tvil om at å ha hund er svært sosialt. I hverdagen møter du mennesker på tur som vil hilse på hunden din, eller andre hundeeiere du kan snakke med mens hundene snuser på hverandre. I tillegg til dette finnes en rekke aktiviteter hvor du kan møte andre hundeelskere. Det er viktig å gå inn i enhver aktivitet med et åpent sinn, slik at både du og hunden din kan få nye bekjentskaper. Husk også at du også kan være en initiativtaker som setter i gang sosiale sammenkomster i nærområdet ditt. Ved å være aktiv på sosiale medier, som for eksempel i hundegrupper på Facebook, vil du få med deg alt som skjer av aktiviteter og invitasjoner til sammenkomster du kan delta på. Det er tross alt forskjell på å slå an en kort prat med en hundeeier på gata og å bli kjent med noen både du og hunden din kan tilbringe mer tid med.

Delta i en konkurranse eller start med hundesport for moro skyld

Det finnes en rekke konkurranser du kan delta i sammen med hunden din, hvor du kan sosialisere med andre i samme situasjon som deg. Den mest kjente konkurranseformen er kanskje Agility, som krever mye treningstid for både hund og eier. Siden denne sporten krever mye trening, er det en krevende fritidsaktivitet som mange anser som en hobby. Hva med å møte andre hundeeiere for å trene sammen? Dere kan bygge en bane i hagen og dele tips og triks med hverandre.

 

Noen mindre kjente hundesporter er Canicross og Degility. Begge disse sportene er supre å trene sammen med andre hundeeiere. Canicross er blir også kalt snøreløping. Her løper du med hunden i et elastisk bånd festet rundt hoftene, og hunden bestemmer tempoet. Du kan gjerne invitere med noen du kjenner som også har en hund med masse energi, og se hvem som kan gjennomføre en løype på kortest mulig tid. Degility passer godt for deg som har en litt roligere eller eldre hund. Her er det at hunden skal kose seg og ha det gøy som er i fokus, ikke fart og smidighet. I likhet med Agility legges det opp en løype med tunneler, vipper og rør, men her handler det ikke om å komme raskest mulig gjennom. Dette er derfor en konkurransesport du fint kan øve på med andre hunder og eierne deres, samtidig som det er tid for å ta seg en kopp kaffe og kose seg mens hundene jobber seg gjennom treningsløypen.

 

Finn ut om hundeutstillinger er noe for deg

Først og fremst trenger du ikke nødvendigvis ha en rasehund for å dra på utstilling. Det kan være vel så sosialt å være der som publikum. Ikke bare vil du få mye mer oversikt over de forskjellige hunderasene som finnes, det er også en fin arena for å omgås med andre hundeeiere. Dersom du deltar med hund i utstilling står du riktignok naturligvis i en bedre posisjon for å bli kjent med andre på utstillingen, da det er massevis av tid til å skravle med andre deltagere.

 

Bli med på arrangementer eller start opp ditt eget

Arrangementer kan være så mangt, og her har du mulighet til å ta initiativ selv. Hva med å starte et ukentlig oppmøte for lokale hundeeiere i parken? Slik kan både hunder og eiere bli bedre kjent. Lag en Facebook-gruppe og inviter dem du kommer i snakk med på tur. Ta med kaffe, kaker og pledd, sitt på gresset og kos dere mens hundene løper rundt og leker med hverandre. Dere vil alltid ha noe å snakke om, enten det er raseblandinger, morsomme situasjoner hundene deres har fått dere inn i, utstillinger eller hundesporter. Andre hyggelige måter å komme i kontakt med folk på er også å gå på kurs. Har du en valp eller en litt ustyrlig voksen hund, vil du møte mange i samme situasjon på et lydighetskurs, hvor dere kan dele gleder og utfordringer med hverandre.

 

Dersom du har en renraset hund er det også lurt å kontakte raseklubber. Slik kan du få møte andre mennesker som har lik hund som deg. Dersom du vil sette valper på hunden din eller låne ut hannhunden til parring, er dette en fin måte å finne en god samarbeidspartner, samtidig som du blir kjent med den aktuelle hundens gemytt.