Norske hundemiljø

Dette nettstedet passer for dem som er hundeelskere. Ubetinget kjærlighet til menneskets beste venn, nemlig hunden. Den fins så mange raser og variasjoner og flere og flere blir tilgjengelig i Norge. Vi ønsker at dere skal kunne bruke nettsidene våre for å finne ut hvilken hund som passer for dere, om dere skal melde dere inn i en hundeklubb og hvilket utstyr vi anbefaler til hunden og dere selv. Det kan spare dere mye tid og bekymringer, og være med på å øke kunnskapsnivået deres.

 

På denne siden vil man også finne ut informasjon om de forskjellige hundene som er mulig å kjøpe og selge i Norge i dag. Vår organisasjon har mottatt priser for vårt arbeid for dyrevelferd og under oss finner man selvstendige klubber og foreninger. Vi er underlagt samarbeid med Mattilsynet som har oppsyn og kontroll med dyrenes liv, også da hundene som er våre beste venner.

 

Som medlem av Norsk Kennel Klubb kan man delta på opplæring i grupper arrangert hver helg. Man vil lære seg å tolke hundenes språk og kroppsspråk, samtidig som man lærer teknikker for hvordan man får hunden til å lyde ordrene.

 

Brukshunder, førerhunder, jakthunder

Brukshundene våre har en helt spesiell rolle i menneskenes samfunn. En brukshund var ofte før en gårdshund, men i dag kan den ha mange andre roller. Poenget med en brukshund er at den gjør en oppgave på daglig basis. En førerhund er en slik hund som hjelper den svaksynte eieren over veien eller å gå til butikken. Jakthunder brukes mer i rekreasjons-øyemed, men må likevel trenes på daglig basis.

 

Politihunder og sniffehunder

Vi kan kategorisere disse hundene under brukshunder, men felles for dem er at de kan hjelpe myndighetene i arbeidet mot kriminalitet. Det kan være politihunder som direkte skal gjøre arrest på en forbryter, eller en sniffehund som skal snuse opp og avsløre forsøk på innføring av narkotika, penger eller andre ulovlige kombinasjoner.

 

Dressur, Agility

Andre eiere foretrekker hunder som kan delta på konkurranser og vinne priser. Premiene kan være relativt store, og derfor legger mange store summer inn i å avle fram den beste hunden. Agility er hundens hinderløype eller dressurkurs. Her skal hunden samhandle i ett med eieren rundt en bane  eller foran et publikum.

 

Premiehunder og selskapshunder

Premiehunder er vanligvis avlet fram for et formål. Det kan være å få fram en viss egenskap hos en type hund, slik som en flat snute eller et stort skulderparti. Avl på slike raser fører ofte til forringelse av hundens velferd, men våre hunder skal også ha flotte frisyrer og moteriktig klesstil.

 

En selskapshund er ofte en slik hund. Den har eleganse og oppfører seg deretter. Selskapshunder kan delta i en sosial sammenkomst uten at det går utover gjester eller andre oppmøtte. Selskapshunder er i likhet med de fleste andre hunder avhengig av dressur og gjentatt kursing for å bli slik de opptrer i en forsamling.

 

Familiehunder

Familiehunder får en egen fane hos oss, både fordi en familiehund kan være hva som helst, men den har også noen egenskaper som gjør at den passer for alle typer familier. En familiehund har som regel lyst til å være ute, eller bare kose i sofaen når det er hva man vil.

 

Sportshunder

Når vi tenker på sportshunder så handler det først og fremst om sledehunder. Denne sporten har blitt veldig populær i Norge, også fordi det fins flere arrangementer som går av stabelen hvert år. Sportshunder elsker å løpe, og det mye lenger enn noen andre hunder i nabolaget. Denne hundetypen må ha mye aktivitet og frisk luft.